Keles tojáslepény
Vissza megint a keles receptekhez, van még pár a tarsolyban. Az egyik ez az egyszerű tojáslepény, villásreggelire mondjuk tökéletes.
A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 10 dkg leveles kel - zsenge kelkáposztával vagy kínai kellel helyettesíthető
- 1 evőkanál olíva olaj
- 10 dkg mozzarella
- 2 szál újhagyma
- 10 tojás
- só
- bors
A
leveles kelt falatnyi darabokra tépjük, megmossuk, megszárítjuk. A
mozzarellát apróra tépjük vagy lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, a
tojásokat felverjük. Egy olyan serpenyővel dolgozzunk, amit utána sütőbe
is tehetünk. Ha ilyen serpenyőnk nincs, akkor a kel megfonnyasztása
után öntjük a keveréket egy tűzálló tálba és úgy süssük meg.
A kelt olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a hagymát, a
tojást és a sajtot, sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített
sütőben pirulásig süssük. Melegen tálaljuk.
Megjegyzések