Sajtos gofri
A héten impulzusvásároltam egy gofrisütőt. A Lidlben ugyanis a héten van olyan szuper gofrisütő, amiben cserélhetőek a betétek, és elsősorban a mini kosárka betét miatt vettem meg. Majd azzal is hozok receptet, de azért még lefirkantom ide ezt a sós gofri verziót, mert nagyon bevált nekem.
Ma sütöttem egy nagy adagot ismét, ebből a maradékot le szoktam fagyasztani, aztán amikor kedvem van ezt reggelizni, akkor kenyérpirítóban pár perc alatt átmelegítem.
Közben persze, hogy meg tudjam indokolni a vásárlás jogosságát, kiderült, hogy a régi gofri-szendvics-kontraktgrill sütőm eléggé a végét járja, úgyhogy félig tudat alatt, de megoldódott a csere.
- 5 dl író
- 2 bögre liszt - fele teljes kiőrlésű
- 5 dkg olaj - most mogyoró
- 2 tojás
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 10 dkg reszelt sajt
A hozzávalókat összekeverem, nem kell túlkeverni, de mindenhol legyen mindenből. Azt vettem észre, hogy jót tesz neki, ha áll 15-20 percet. A gofrisütőt az első adag előtt érdemes átolajozni. Az adag az én sütőben kb. 1,5 evőkanálnyi kockánként. Melegen a legfinomabb, ha fagyasztom, akkor előtte rácson hagyom kihűlni.
Megjegyzések