Vegán almás morzsa


Jöhet egy teljesen vegán almás süti a hétvégére? Nálunk kezd kisütni a nap, de reggel akkora köd volt, hogy felmerült az igényem valami almás finomságra.
A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.  A kókuszcukornak valami fantasztikus karamellás ízvilág van, azt mindenképpen próbáljátok ki, ha hozzájuttok, semmilyen más fűszer nem kell mellé.


Hozzávalók:
  • 4 nagy zöld alma
  • 2 evőkanál Kókuszvilág kókuszcukor
  • 1 evőkanál tápiókakeményítő
  • 10 dkg Kókuszvilág kókuszzsír
  • 5 dkg Kókuszvilág kókuszvirágcukor
  • 15 dkg Kókuszvilág kókuszliszt
  • 2-3 evőkanál hideg víz
A kókuszzsírból, kókuszvirágcukorból, kókuszlisztből morzsás állagú tésztát gyúrunk, ha szükséges, akkor apránként adunk hozzá hideg vizet.
Az almát meghámozzuk, nagyobb szeletekre vágjuk, összekeverjük a kókuszvirágcukorral és a keményítővel. Az almát sütőtálba tesszük, megszórjuk a morzsával, majd 175 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések