Vegán coleslaw
Aki ismer engem, az tudja, hogy nálam bizony vannak coleslaw korszakok, elég keményen. Nyilván ki kellett próbálnom a vegán változatot is. A krémességet a kókusztejszín adja, mindenféle "pártnyomás" nélkül azt kell mondjam, hogy ha igazán krémes állagot akartok adni valaminek, akkor a Cocomas tejszínnek nincs párja.
A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók:- 1 kis fej káposzta
- 1 fej lilahagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál Kókuszvilág kókuszecet
- 1 dl Cocomas kókusztejszín
- 1 dl víz
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
A
lilahagymát és a káposztát vékonyra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
Az olívaolajból, kókuszecetből, kókusztejszínből, vízből és mustárból
dresszinget készítünk, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a salátával.
A salátát tovább gazdagíthatjuk mazsola és dió hozzáadásával.
Megjegyzések