Chia palacsinta (vegán)
Bevallom, én is felültem erre a chiapuding-vonatra, de bevallom, nekem ez a, már bocsánat, taknyos-nyálkás dolog egyáltalán nem olyan, ami bejön. Akkor már inkább a tápióka :) Viszont chia mag van, el kell használni, úgyhogy kerestem olyan receptet, amiben ez a jellege jól jön. Vegán palacsinta, ugye, kézenfekvő, tojás helyett klasszul működik.
Én most aszalt áfonyát kevertem a tésztába, de ha szezon lesz, akkor ki fogom próbálni frissel is.
Hozzávalók, 10-12 palacsintához :
- 1,5 bögre rizstej
- 1 teáskanál almaecet
- 1 teáskanál narancskivonat
- 3 evőkanál chia mag
- 1,5 bögre liszt
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál juharszirup
A hozzávalókat összekeverjük és 20-30 percig állni hagyjuk. Ez alatt a chia mag kicsit összekapja a masszát, ha nagyon sűrűnek találod, akkor még pár kanál rizstejjel lehet lazítani.
Kiolajozott serpenyőben kb. 1 evőkanálnyi adagokat sütünk, 3-5 perc az egyik oldalon, 3-5 perc a másik oldalon.
Megjegyzések