Egyben sült karfiol
Ebben a bejegyzésben több kép lesz, mint szöveg. Chili és Vanília facebook oldalán láttam nem olyan régen az egyben sült karfiolt, most végre sikerült szép példányt szereznem.
A karfiolról eltávolítottam a levelek nagy részét, ha vannak rajta szépek, azokból párat nyugodtan hagyj rajta. Egy nagy fazékban vizet forraltam, adtam hozzá sót, egy fej fokhagymát és két babérlevelet. Ebben a lében főztem a karfolt addig, amíg a levelek át nem főttek.
A karfiolt kivettem a léből, leitattam róla a vizet. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem, meglocsoltam olíva olajjal, aztán 240 fokos sütőben sütöttem kb. 35-40 percig, amíg szép színe nem lett. Szerintem magában is nagyon finom, de valami joghurtos-citromos-mustáros-currys mártogatóst is el tudok képzelni mellé.
Megjegyzések