Karfiolleves rizstésztával
Kezdjük az új évet egy levessel, mit szóltok? Imádom a karfiolt, magában a fehérből is jó lenne a leves, de ha sikerül a padoga verzióhoz jutni, akkor érdemes beletenni azt is. Kellenek a színek, ugye? :)
- 1 evőkanál olaj
- 3 szál újhagyma
- 1 közepes méretű édesburgonya
- 1 közepes fej karfiol - vagy fehér és pagoda vegyesen
- 10 dkg rizstészta
- 1,5 liter zöldségleves
Az újhagymát apróra vágjuk. Az édesburgonyát kockára vágjuk, a karfiolt kis rózsákra szedjük. A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zöldségeket, felengedjük a zöldséglevessel. Ha szükséges, annyi vízzel pótoljuk, hogy ellepje. Amikor a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a rizstésztát, és hagyjuk addig állni, amíg megpuhul.
Ha zöld karfiolt is használtok, akkor érdemes egy késhegynyi szódabikarbónát is adni a leveshez, hogy megőrizze a szép színét.
Megjegyzések