Quinoa kása
,Variáció reggelire téma ismét. Kicsit csaltam, mert eredetileg a tejben kellett volna megfőzni a quinoát, de mivel salátát meg fasírtot is akartam csinálni, azt választottam, hogy megfőztem vízben, aztán kiadagoltam, szükség szerint.
Ha nagyon fancyt akartok, akkor a (mag)tejben főzzétek meg, de az már hétvégés-ráérős téma, ez meg csak 5 perc reggel.
- 1 bögre quinoa
- 4 bögre víz
Adagonként:
- 1 dl (mag)tej
- áfonya
- juharszirup vagy cukormentes szirup
- mandula
A quinoát forró vízben átmossuk, majd megfőzzük a vízben. Amikor felszívta az összes vizet, lefedve 5-6 percig még állni hagyjuk. Ez hűtőben eláll pár napig, de ha frissen ennénk, akkor még adjuk hozzá tejet és főzzük puhábbra. Ha a hűtős verzióval dolgozunk, akkor adagonként 1 bögrényi kész quinoát keverjünk el a tejjel és melegítsük össze. Locsoljuk meg a sziruppal, adjunk hozzá áfonyát, mandulát, majd fogyasszuk el.
Megjegyzések