Lencseburger
Nagyon nehezen állok neki az írásnak. Olyan kanyarokat vett az életem mostanában, olyan ütemben, hogy egy időre meg is kellett állnom, hogy utolérjen a lelkem, mert lehagytam. De lassan kezdenek kisimulni a dolgok, legalábbis úgy néz ki, hogy megtalálom a B vagy a C vágányon végre a saját vonatomat :)
Na de akkor hoztam is nektek képeket. Ez egy ilyen téli burger. Lencsefasírt, coleslaw, sült krumpli, madársaláta. Jól hangzik?Hozzávalók:
- 400 grammos lencsekonzerv
- 1 tojás
- zsemlemorzsa - 4-5 evőkanál, ne add hozzá egyszerre!
- hagyma
- fokhagyma
- só
A lencsét leszűrjük, villával összetörjük, hozzákeverjük a tojást, sót, fokhagymát, apróra vágott hagymát, és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható, de nem kemény masszát kapjunk. Kilapítgatjuk méretre, bő olajban vagy sütőlapon megsütjük.
Megjegyzések