Csokis céklatorta
Halihó!
Anyukámék végre birtokba vették az új házukat, én pedig a kertjüket. Ha lesz időm írok majd erről bővebben egy posztot, mert bár a saját kertem egy katasztrófa és díszkertet fogok építeni belőle, mert sajnos semmi másra nem alkalmas, anyuékéban csodálatos évadot zártunk.
Annyi céklám lett, mint még soha, úgyhogy csodás savanyúságokat és céklás ételeket készítek belőlük. Ez a torta konkrétan egy Rachel Allen répatorta céklával és holland kakaóporral turbózva, máz nélkül. Fenomenálisan finom, próbáljátok ki :)
Hozzávalók, 13x23-as tepsihez:
- 2 tojás
- 140 ml olaj
- 200 gramm barnacukor
- 300 gramm reszelt cékla - én nyersen raktam bele
- 100 gramm mazsola
- 75 gramm dió, durvára vágva - szintén a kertből <3 li="">
- 180 gramm liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál holland kakaópor - a lidlben lehet kapni ilyet ami durván fekete, de a cicás is jó
- 1 teáskanál fahéj 3>
A száraz és a nedves összetevőket külön összekeverjük, majd összeforgatjuk. Elég egy spatulával, nem kell robotgéppel kidolgozni, a lényeg hogy minden össze legyen keveredve. 180 fokos sütőben kb 1 óra alatt sül meg. Én szórtam a nyers tésztára szórócukrot, hogy esztétikusabb legyen, de lehet a kihűlt sütit is mázazni egy kis plusz csokival vagy krémsajttal.
Megjegyzések