Áfonyás-kókuszos zabkeksz
Feltúrtam a blogot, és kiderült, hogy majdnem egy hónapnyi anyag pihen a piszkozatok között. Ez a keksz is, ami amúgy még akkor készült, amikor a műszakozás miatt könnyen szállítható gyors reggelikre volt szükségem.
Én a myproteines kissé folyósabb mogyoróvajat használtam hozzá, ami 100% mogyoró. Ha te másfajtát használsz, lehet hogy szükséged lesz még egy kis folyadékra.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál darált lenmag
- 5 evőkanál víz
- 2 érett banán
- 2 evőkanál juharszirup
- 1/2 bögre+2 evőkanál mogyoróvaj
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 és 1/2 bögre aprószemű zabpehely
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre szárított áfonya
A lenmagot összekeverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kiadagoljuk a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések