Magos túrós pogácsa
Tegnap írtam egy listát arról, hogy miért is jó a home office. Az egyik pont talán nem meglepő, de az volt, hogy frissen készült ebédet lehet enni. A reggeli hűtő átnézéskor a kezembe akadt egy tégely túró és arra gondoltam, lehetne belőle pogácsa. Természetesen Limara fantasztikus receptjét használtam alapként, hozzáigazítva a hűtőben elérhető egyéb alapanyagokhoz.
Reggel munka előtt begyúrtam, az óránkénti szüneteimben hajtogattam rajta egyet-egyet, aztán kisütöttem. Leves mellé vagy csak úgy magában is finom, de frissen sült omlettel is fejedelmi ebéd.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 25 dkg túró
- 1 evőkanál só
- 1/2 csomag száraz élesztő
- 3-4 evőkanál görög joghurt
- 1/4 bögre kendermag
- 1/4 bögre napraforgómag
A tetejére:
- 1 felvert tojás
- reszelt sajt
A hozzávalókból lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrtam, pihentettem egy órát, majd áthajtogattam. Megint pihentettem egy órát, megint hajtogattam.A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztát felszeleteltem, lekentem tojással és megszórtam sajttal. Kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sült.
Megjegyzések