Magos túrós pogácsa


Tegnap írtam egy listát arról, hogy miért is jó a home office. Az egyik pont talán nem meglepő, de az volt, hogy frissen készült ebédet lehet enni. A reggeli hűtő átnézéskor a kezembe akadt egy tégely túró és arra gondoltam, lehetne belőle pogácsa. Természetesen Limara fantasztikus receptjét használtam alapként, hozzáigazítva a  hűtőben elérhető egyéb alapanyagokhoz.

Reggel munka előtt begyúrtam, az óránkénti szüneteimben hajtogattam rajta egyet-egyet, aztán kisütöttem. Leves mellé vagy csak úgy magában is finom, de frissen sült omlettel is fejedelmi ebéd.


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál só
  • 1/2 csomag száraz élesztő
  • 3-4 evőkanál görög joghurt
  • 1/4 bögre kendermag
  • 1/4 bögre napraforgómag

A tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • reszelt sajt

A hozzávalókból lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrtam, pihentettem egy órát, majd áthajtogattam. Megint pihentettem egy órát, megint hajtogattam.A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztát felszeleteltem, lekentem tojással és megszórtam sajttal. Kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sült.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések