Tepsiben sült gnocchi
Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, és tudom, furcsán hangzik, de nekem az, hogy home officeban lehetek, fellélegzés. Túl sok a zaj, túl sok az inger, jól esik itthon lenni és koncentrálni a munkámra. Persze, sokkal jobban estek a heti 1-2 napok, amikor még csak LEHETŐSÉG volt és nem kötelező. De próbálom a jó oldalát nézni.
Például most ki tudok mozdulni a étkezési komfortzónámból és kipróbálni pár új receptet abból, ami itthon van. Ez például meglepően jó kombináció.
- 1 csomag gnocchi
- 25 dkg koktélparadicsom
- 50 dkg gomba
- 3-4 kisebb fej hagyma - salotta, ha van
- olívaolaj
- olasz fűszerek
- só
A tetejére:
- zöldhagyma
- sajt - most balkán típusú, de jó bármi, vagy el is hagyható
A gombát, hagymát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, összekeverjük a gnocchival olajjal fűszerekkel, sóval, és egy tepsibe terítjük. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt sül pirosra, közben egyszer átkeverjük.
A tetejére morzsoljuk a sajtot és megszórjuk hagymával.
Megjegyzések