Mángoldos quiche
A sós piték avagy quichek méltatlanul alulreprezentáltak a magyar asztalokon. Rendben, sok velük a pepecselés, de annyira megéri, olyan jól lehet szállítani, tárolni, még akár fagyasztani is, hogy higgyétek el, megéri.
Plusz pont a leveles zöldek mellett, hogy eszméletlen mennyiséget el lehet benne tüntetni, ha nyersen nem fogyasztja olyan nagy étvággyal a család ;)
A tészta
- 7 dk vaj
- 16 dkg liszt
- 3 dkg parmezán
- só
- bors
- 2-3 evőkanál víz
A töltelék:
- 1 evőkanál olaj
- 1 nagy csokor mángold
- 1 újhagyma
- 1 új fokhagyma
- só
- 5 dkg vegyes sajt - cheddar és parmezán most
- 3 tojás
- 2 dl tejszín
A tészta összetevőiből gyors mozdulatokkal tésztát készítünk, pihentetjük egy órát, kinyújtjuk és a formába igazítjuk. 170 fokos sütőben pár percig elősütjük.
A töltelékhez a mángoldot, újhagymát, fokhagymát felszeleteljük és egy kis olajon megpároljuk. Hagyjuk kihűlni és hozzákeverjük a tojáshoz, tejszínhez, sajthoz, sóhoz.
Az elősütött piteformába tesszük a tölteléket és 170 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, úgy könnyű lesz szeletelni.
Megjegyzések