Répatorta
Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy amikor ideges vagyok, a süteménnyel bíbelődés kikapcsolja az agyam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a mostani helyzet olyan igazi buddhai nyugalomban tart, úgyhogy gyakran sütök.
Most mit mondjak, én még mindig szeretem a répatortát. Volt már egy recept a blogon, de most Rachel Allen receptjére esett a választásom. Nos, némi átalakítást azért igényelt, én nem tudom, hogy ennek a nőnek cukorgyára van vagy gyógyszergyári részvényei, de megfeleztem a cukormennyiséget és így is nagyon édes.
Hozzávalók, 24 cmes formához:
A tészta
- 2 tojás
- 1 kisebb érett banán
- 140 ml olaj
- 10 dkg barnacukor
- 30 dkg reszelt répa
- 10 dkg áfonya-kókuszpehely keverék
- 3 dkg reszelt kókusz
- 5 dkg mazsola
- 18 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál pumpkin spice - ha nincs akkor mézeskalács fűszerkeverék, vagy fahéj, szegfűszeg, gyömbér ízlés szerint
vaj és morzsa a formához
A tetejére
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor - porcukor, ha lehet
- 1evőkanál narancsvirágvíz
A tészta hozzávalóit összekeverjük, kivajazott-kimorzsázott formába öntjük. 150 fokon kb 1 óra alatt készre sütjük, hagyjuk teljesen kihűlni!
A mázat robotgéppel összedolgozzuk, majd a kihűlt tortára kenjük.
Megjegyzések