Brownie újratöltve
Ez az egyik kedvenc szekrénytakarítós receptem, mert konkrétan bármilyen csokoládét bele lehet olvasztani, sokféle dologgal lehet gazdagítani és a vége egy nagyon finom sütemény lesz.
Ebbe a verzióba most dió került, de készítettük már ferrero rocherval is.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
- 5 dkg barna cukor
- 2 tojás
- 1,5 dkg kakaópor
- 4 dkg liszt
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy narancsvirágvíz
- 5 dkg durvára tört dió
A csokit a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, hagyjuk egy kicsit hűlni. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal, beleforgatjuk a kicsit kihűlt csoki-vaj keveréket, majd mehet bele a liszt, kakaópor és a dió.
Az egészet egy kibélelt tepsibe simítjuk, 170 fokon sütjük, 30-40 percig, attól függően, hogy mennyire szeretitek átsütve.
Megjegyzések