Brownie újratöltve

 

Ez az egyik kedvenc szekrénytakarítós receptem, mert konkrétan bármilyen csokoládét bele lehet olvasztani, sokféle dologgal lehet gazdagítani és a vége egy nagyon finom sütemény lesz.

Ebbe a verzióba most dió került, de készítettük már ferrero rocherval is.

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg csokoládé 
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 4 dkg liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy narancsvirágvíz
  • 5 dkg durvára tört dió

A csokit a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, hagyjuk egy kicsit hűlni. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal, beleforgatjuk a kicsit kihűlt csoki-vaj keveréket, majd mehet bele a liszt, kakaópor és a dió.

Az egészet egy kibélelt tepsibe simítjuk, 170 fokon sütjük, 30-40 percig, attól függően, hogy mennyire szeretitek átsütve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések