Cheddaros, újhagymás kenyér
Ezt a receptet már azért megéri átgépelni, mert tudom, hogy jó sok újhagymánk lesz tavasszal a kertben. Tipikusan az a kenyér, ami frissen is finom, de az igazi értéke akkor jön ki, ha kicsit megpirítod, ezért fagyasztva is kiválóan eláll.
Hozzávalók, 26 cmes kenyérformához:
vaj és kukoricadara a formához - vagy tegyél bele sütőpapírt...
fél csomag (kb 3,5 g) instant élesztő
80 ml víz
1 evőkanál cukor
kb 400 gramm liszt
1 teáskanál só
őrölt bors
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csomó zöldhagyma, apróra vágva
1 bögre író - Aldiban, Sparban kapható, ha nincs, akkor joghurt vagy kefír
1 bögre reszelt cheddar
30 gramm olaj
A tészta összetevőiből a robotgép keverő karjával tésztát készítünk, 4-6 percet kell dagasztani. Ragacsos és ruganyos lesz, nem egy kidagasztott kenyértészta, ne ijedj meg. A tésztát az előkészített kenyérformába tesszük, hagyjuk 60-70 percet kelni. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, rácson hagyjuk kihűlni.
Eredeti recept:
https://joythebaker.com/2020/02/cheddar-scallion-english-muffin-bread/
Megjegyzések