Mazsolás zabkeksz
Még mindig kamratakarítás, még mindig előre dolgozós reggelik, így aztán a mazsolás-zabpelyhes keksz került sorra a végtelen kipróbálásra váró receptek közül.
Összegyúrni pár perc, amíg bemelegszik a sütő simán kész vagy vele, ha ügyesen méred, akkor 16 darab lesz belőle, zárt dobozban tárolva ropogós marad. Reggelire egy pohár tejjel vagy angol teával a legjobb.
A titkos összetevő a melasz, megint megállapítottam, hogy minden keksz jobb lesz tőle. Én kókuszzsírt használtam - próbálom elhasználni az itthoni készletet -, de használhatsz vajat vagy margarint is.
Hozzávalók, 16 darabhoz:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, az összetevőket összegyúrjuk és 16 részre osztjuk. Nem terül nagyon, úgyhogy ér egy kicsit lenyomkodni őket. A meleg sütőben kb 20 perc alatt sülnek meg. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mert melegen törnek.
Megjegyzések