Rebarbarás-málnás pite
Apukám meglepetés szülinapjára idén ezt a pitét álmodtam meg. Na jó, nem teljesen ebben a formában, de elégedett vagyok vele mindenképpen. Egy kis fagylalttal még lehetne turbózni, de így is elég hideg van, hogy őszinte legyek.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 dkg vaj
3 dkg cukor
12 dkg liszt
6 dkg darált mandula
1 tojás
A töltelék:
10 dkg cukor
20 dkg fagyasztott málna
25 dkg fagyasztott rebarbara
2 evőkanál étkezési keményítő
A töltelékhez egy tálban mindent összekeverünk, és időként keverünk rajta, amíg a keményítő és a cukor fel nem oldódik a gyümölcsök levében.
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk, kb 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk és a piteformába igazítjuk.
180 fokos sütőben kb. 5 percet elősütjük a tésztát, beleöntjük a tölteléket, kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a töltelék megszilárdul.
Kihűlés után szépen lehet szeletelni.
Megjegyzések