Kávés kevert meglepetés

 

Aki ismer minket, annak talán nem meglepetés, hogy költözés előtt vagyunk, így talán az sem túl meglepő, hogy ehhez egy pakolás és lomtalanítás is társul. Amikor a konyhában pakoltam, a kezembe került ez a darabka papír, rajta csodálatos írással egy recept. Az, hogy hogyan került a cetli a fiókomba, már nem tudnám megmondani, de gondoltam mielőtt elteszem egy megfelelőbb helyre, meg is sütöm ami rajta van.

"5 dk vaj 1 egész tojás 50 dk cukorral elkeverni. 55 dk liszt egy ottker és egy teás csésze frank nélküli fekete kávé hidegen tepsiben lepény formán megsütni, ha kihűlt szeletegre felvágni" 

Kis fejtörést okozott, hogy mi is az a frank nélküli kávé, de kis kutatás után meglett a válasz: frank-kávénak hívták a gabonakávéval kevert olcsóbb kávét, így ebből logikusan következően ez a recept rendes kávét kívánt. 

Az ottker könnyebb volt, az alatt egy evőkanál sütőport kell érteni.

És hogy milyen lett? Édes, kiadós, sokáig elállós. Nem mondom, hogy gyakran fogom sütni, de egy masszívabb torta alapjának egy kicsit kevesebb cukorral el tudom képzelni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések