Kókuszos-vörösáfonyás sütemény

 

Csilla barátnőm mindig listát ír, amikor hazalátogatni készül, hogy mit hozzon nekem a nagy vizen túlról. Talán nem meglepő, hogy én általában valami ehetőt kérek, most épp szaftos kókuszreszelék is volt a listán. 

Itthon én még nem találkoztam vele, de sima kókuszreszelékkel is jó lesz a recept, csak egy kicsit több folyadékot igényel, hogy szaftos maradjon.

 A másik extra összetevő a narancsvirágvíz, mivel abból általában 1-1 teáskanálnyit igényel a recept, szerintem még évekig elég lesz a kis üveg, amit évekkel ezelőtt vettem. Ha nincs, nem tragédia, tegyél bele egy kis narancslevet, azzal is finom lesz, csak kevésbé virágillatú. Ha mégis vennél, arab delikáteszekben keresd, nem csak a narancsos sütiket dobja fel, én pl a brownie titkos összetevőjeként is szoktam használni, de jót tesz a gofri és a palacsintatésztának is pár csepp.


Hozzávalók:

  • 160 gramm vaj
  • 1/2 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál narancsvirágvíz
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1 bögre író
  • 1 és 1/2 bögre kókuszreszelék 
  • 2 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 bögre aszalt vörösáfonya

A vajat habosra kevertem a tojással és a cukorral, majd ment bele a narancshéj és a narancsvirágvíz. 

Ebbe forgatom az írót, majd jöhetnek a száraz összetevők, végül a vörösáfonya.

Sütőpapírral bélelt kenyérformában szoktam sütni, 170 fokon kb 40-50 percet. Tűpróbával ellenőriztem, ha esetleg nagyon barnulna, tegyél a tetejére egy kis alufóliát.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések