Tres leches - Háromtejes torta

 

Ezt a süteményt más jó régen kinéztem magamnak, hogy el kellene készíteni. Viszont van egy összetevője, ami úgy tűnik, hogy hiánycikk, mert sehol sem találok: cukrozott sűrített tej. (Illetve most, hogy írom ezt, a neten azt a tippet kaptam, hogy az Auchanban még lehet találni)

Ehhez a sütihez ugyanis többféle tej kell: a már említett cukrozott sűrített tej (condensed milk), ezen kívül cukrozatlan sűrített tej (evaporated milk), ilyet lehet üvegesben kapni az aldiban illetve a Maresi is ez a műfaj; valamint tejszín (és rendes tej).

A kész süti szaftos, nagyon édes - legközelebb tuti kevesebb cukrot rakok bele -, így szerintem bőven mehet a tetejére valami gyümölcs, amivel ezt kiegyensúlyozzátok.

A sütemény:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej

 

Az áztatáshoz:

  • 1 doboz cukrozott sűrített tej
  • 2 dl cukrozatlan sűrített tej
  • 3 evőkanál tejszín

A tetejére:

  • 3 dl tejszín

A süteményhez a tojást szétválasztjuk, a fehérjét a cukor nagy részével habbá verjük, a maradékkal felverjük a sárgáját, hozzáadjuk a vaníliát, tejet, beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd fellazítjuk a tojásfehérjével. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, hagyjuk a formában pár percet hűlni.

Közben összekeverjük a kétfajta sűrített tejet és a tejszínt, majd villával alaposan megszúrkáljuk a süteményt, és kb. 3-4 részletben a még meleg süteményre locsoljuk (ne vedd ki a formából és nem lesz gond :). A beáztatott süteményt pár órára a hűtőbe tesszük.

Tálaláshoz a tetejére felverjük a tejszínt, és eperrel, áfonyával díszítjük, de hagyományosan mehet rá simán fahéj is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések