Hamis baszk sajttorta
Azért hamis, mert mindenféle krémes tejterméket beleraktam, ami épp itthon volt - krémes túró, mascarpone, tejföl -, és kicsit bátortalanabb voltam az égetés résszel.
Krémes, tömény, nekem nagyon bejött hozzá a fagyasztott fekete cseresznye, ahogy kiolvadás közben beszivárgott a leve a krémes tortába.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 kg krémes tejtermék, nekem most 25 dkg krémes túró, 25 dkg mascarpone, egy doboz zsíros tejföl, pár kanál görög joghurt
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 2 evőkanál liszt
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A tésztához a hozzávalókból sima krémet keverünk, de vigyázunk, hogy ne legyen benne túl sok levegő. Beleöntjük a sütőpapírral bélelt formába, majd betoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg már frászt nem kapunk, hogy túlságosan odaégett.
A formában hagyjuk hűlni, majd én egy éjszakát még a hűtőbe is tettem.
Megjegyzések