Hamis baszk sajttorta


 Azért hamis, mert mindenféle krémes tejterméket beleraktam, ami épp itthon volt - krémes túró, mascarpone, tejföl -, és kicsit bátortalanabb voltam az égetés résszel.

Krémes, tömény, nekem nagyon bejött hozzá a fagyasztott fekete cseresznye, ahogy kiolvadás közben beszivárgott a leve a krémes tortába.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 kg krémes tejtermék, nekem most 25 dkg krémes túró, 25 dkg mascarpone, egy doboz zsíros tejföl, pár kanál görög joghurt
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál liszt


 

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A tésztához a hozzávalókból sima krémet keverünk, de vigyázunk, hogy ne legyen benne túl sok levegő. Beleöntjük a sütőpapírral bélelt formába, majd betoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg már frászt nem kapunk, hogy túlságosan odaégett.

A formában hagyjuk hűlni, majd én egy éjszakát még a hűtőbe is tettem.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések