Kriszti szilvás tejfölös süteménye

 


Második nekifutásra már olyan is lett, amilyenre Kriszti szokta csinálni, kínáláskor pillanatok alatt elpárolgott a tányérról. Alul egy kevert tészta, rajta fahéjas szilva, azon édes tejfölös krém.

Nekem japán szilvával jobban tetszik, azzal haraphatóbb marad a gyümölcsös réteg, de el tudom képzelni nektarinnal, barackkal, sárgabarackkal is.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 180 gramm liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 50 dkg szilva
  • fahéj

A krémhez: 

  • 30 dkg tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 tojás

A cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást majd a sütőporos lisztet. Ha nagyon kemény a tészta, lehet pár kanál tejjel lazítani. A tésztát belesimítjuk egy kivajazott-kimorzsázott formába, majd elrendezzük rajta a felvágott szilvát, megszórjuk egy kis fahéjjal.

A tésztát 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.

A krémhez a tejfölt, porcukrot és tojást simára keverjük, majd a tésztára öntjük, és megy vissza a sütőbe további kb. 15-20 percre.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések