Kriszti szilvás tejfölös süteménye
Második nekifutásra már olyan is lett, amilyenre Kriszti szokta csinálni, kínáláskor pillanatok alatt elpárolgott a tányérról. Alul egy kevert tészta, rajta fahéjas szilva, azon édes tejfölös krém.
Nekem japán szilvával jobban tetszik, azzal haraphatóbb marad a gyümölcsös réteg, de el tudom képzelni nektarinnal, barackkal, sárgabarackkal is.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 180 gramm liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 50 dkg szilva
- fahéj
A krémhez:
- 30 dkg tejföl
- 3 evőkanál porcukor
- 1 tojás
A cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást majd a sütőporos lisztet. Ha nagyon kemény a tészta, lehet pár kanál tejjel lazítani. A tésztát belesimítjuk egy kivajazott-kimorzsázott formába, majd elrendezzük rajta a felvágott szilvát, megszórjuk egy kis fahéjjal.
A tésztát 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.
A krémhez a tejfölt, porcukrot és tojást simára keverjük, majd a tésztára öntjük, és megy vissza a sütőbe további kb. 15-20 percre.
Megjegyzések