Ricottás meggyes sütemény
Lassan véget ér a meggyszezon, de eskü, más gyümölccsel is jó lesz.
Hozzávalók, 26 cm-es tortaformához:
30 dkg kimagozott meggy
3 evőkanál keményítő
1 bögre puha vaj
1 bögre cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál narancshéj
4 nagy tojás
25 dkg ricotta
2 bögre liszt
1/2 bögre kókuszliszt
2 tk sütőpor
csipet só
A gyümölcsöt összeforgatjuk a keményítővel.
A tészta összetevőit összedolgozzuk, beleforgatjuk a gyümölcs felét, sütőpapírral bélelt tortaformában eloszlatjuk, majd mehet a tetejére a többi gyümölcs.
170 fokon 80-90 perc alatt sül készre, tálaláshoz megszórhatjuk porcukorral.
Megjegyzések