Közösségi kert - augusztus eleje



A július elrepült egy szempillantás alatt. A napi locsoláskor egyre nagyobb kupac paradicsomot, egy-egy uborkát, néhány zöldbabot mindig sikerül elpakolni a kis terményes zsákomba, amit viszek magammal. Legtöbbször már a komposztos vödröt sem felejtem itthon a konyhapulton :)

Olyan meleg volt a július, hogy gyakorlatilag talán 3 napot maradt ki a locsolás, de abból is talán csak egyszer amiatt, hogy esett, a másik két alkalommal azért, mert nem jutottam le locsolni sötétedés előtt. 

Így nem csoda, hogy a répák elmentek magba, a csoda viszont, hogy találtam azért alatta párat, ami egy levesre talán elég. Nem gond, jövőre majd korábban kezdem, akkor talán lesz idejük a hősokk előtt gyökeret is növeszteni, plusz rengeteg magom lett a mostaniból.

Így augusztus elején érzem azt, hogy eljött az alkudozás ideje magammal. Még egy hét... Jó, még egy... Csak még pár nap. Előbb utóbb kegyetlennek kell lenni, és "lefejezni" az égig növő paradicsomokat, hogy érleljék be a termést és ne újabb virágokra koncentráljanak. Na meg persze, el kell kezdeni helyet csinálni az ágyásban, hogy el lehessen kezdeni az őszi vetést. Ez utóbbi most annyira nem sürget, mert újabb hőhullámokat mondanak augusztra, akkor meg a vetés kb értelmetlen. De a paradicsomok visszavágása, az kelleni fog.... Szívtelennek kell lenni. 

Ha már paradicsomok. A vacsora mellé mindig jut, és most eljött az idő, hogy már annyi maradt a hűtő aljában - tudom, tudom, de tegyük oda, de a panel túl meleg... -, hogy megfőztem az első pizzaszószt is. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések