Közösségi kert - augusztus vége


Eljött az idő, kegyetlen voltam, és kitakarítottam az ágyásból az első adag nyári zöldséget, és visszavágtam a paradicsomokat az utolsó bekötött bogyóig. 

A patiszon és a cukkini gyakorlatilag kivégezte saját magát, szedtem róluk a szezonban nekem eleget, így nem vagyok elégedetlen, de jövőre csak cukkinit ültetek, a patiszon helyét beáldozom egy plusz uborkának.

A paradicsomokból a black krim és a sungold csodálatos volt, a primabellák nem rosszak, de az ágyás nem a legideálisabb hely nekik. A romus idén mindenféle betegséget elkapott, a két tájfajta pedig olyan meh volt... a tolnainak talán csak a helye nem tetszett, de a patvarci szendvics aprócska és na... meh... volt még itt black prince, ami egy jó közepes, fekete zebra, ami jó, jó, de a sungold jobb :) A sárga körte lassan indult, de aztán berobbant, kellogs pedig gyönyörű volt, de összesen két darab volt rajta, ami azért egy magaságyásban nem ideális. A zömök és a vilma idén nem volt jó, de mentségükre legyen, hogy későn kerültek az ágyásba és nagyon kevés volt nekik a hely, ugyanez a két fajta másnál csudajól elvolt egész nyáron.

Ami abszolút bukás az a paprikák, ezt az időjárás számlájára írom, mert a kertszomszédaim is szenvednek velük, senkinél sem lett igazán jó.

Az uborka viszont remek volt, kb egy hete adta meg magát teljesen, addig napi 1-2 darabot simán szedtem az egy tőről, nekem ez szendvics mellé pont elég is volt. 

Az édesburgonya gyönyörű levélzetet növesztett, és a gyanúm beigazolódott, hogy egy nyúlfarknyi gumó se lesz alatta :)

A vöröshagyma sajnos csak dughagyma méretűre nőtt meg - ez várható volt, túl későn vetettem el, de semmi gond, tavasszal visszakerül.

A sárgarépa szintén túl későn került a földbe, hirtelen jött neki a meleg, úgyhogy elment magba, DE ehhez képest is volt alatta azért annyi, hogy pár levesbe jutott belőle.

A hónap utolsó napjaiban talált a kertvezetőnk egy forrást, ahonnan tudtunk szerezni letermett gombazsákokat, így a mulcsolás-trágyázás első körét sikerült megoldani. Aki régen követ, az tudja, hogy a zuglói kertben mennyire csodálatos volt minden, amit én egyértelműen a gombának tulajdonítok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések