Közösségi kert - október eleje


Most már tényleg itt az ősz, szerencsére a jófajta, amikor kicsit csípősek a reggelek, pár napig esik, de kijut a napos napokból is. Ezt pedig nem csak a kertész, hanem a kert is szereti. Minden kirobbanóan zöld, nagyot nő, a talaj kellemesen nyirkos, de nem áll benne a víz, egyszóval ideális.

Ezek a hetek inkább arról szóltak, hogy szépen belassulok és örömmel nézegetem a kertet, a virágokat, a szépen növekvő téli növénykéimet.

Megjelentek az első virágok a borsón, fel is kellett karózzam őket, hogy ne nyomják el a mögöttük növő áttelelő hagymát. 

Tartottunk a kertben egy tökfaragást, szerintem csodálatos volt, megbeszéltük, hogy jövőre a saját sütőtökeinket fogjuk faragni, ha összejön egy rendes termés. Márpedig miért ne jönne őssze, hiszen jövőre már sokkal jobb állapotban lesznek a közös részek is.

Apropó közös részek. Írtam már, hogy rendeltem két helyről bogyós gyümölcsöket a kerítés mellé, és az első adag meg is érkezett, be is került a helyére. A második rendeléssel, nem viccelek, két hete viaskodok a csomagküldő céggel, hogy eresszék már el őket a raktárból... nyilván így két hét után már kb semmi esély arra, hogy életben megússzák, úgyhogy megrendeltem őket újra, meglátjuk, hogy megérkeznek-e.

Az idő azonban most volt kedvező, és a bogyós gyümölcsök mellé terveztem a hagymás virágokat is ültetni, így aztán cselhez folyamodtam: ültető cserepeket ástam le, hogy kijelöljem a málnák-szedrek helyét, és ezekhez képest ültettem el a hagymákat, hogy majd, amikor megjönnek végre a palánták, ne azzal kezdjem az ültetést, hogy kinyírom a nárciszokat és a tulipánokat. Erre az ültetésre terítettem el 4-5 zsák gombakomposztot, jó vastagon, így egy jó termőközeget sikerült nekik készíteni. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések