Közösségi kert - szeptember vége


Szeptember végével jött még egy kellemesen meleg hetünk, viszont már nem kell naponta locsolni, és őszintén szólva már nem is mentem le naponta. Hozzátartozik, hogy a munkában is jött egy húzósabb időszak, a nap is korábban megy le, úgyhogy a hétköznapok arra korlátozódtak, hogy 1-2x hazafelé berohantam, locsoltam, körbenéztem az ágyást és már jöttem is el. Hétvégén viszont végre lehet napközben is kaparászni békében, nem kell attól félni, hogy kigyullad az ember a napon.

A bogyós gyümölcs rendelésem első adagja is megérkezett, így egy nagyobb takarítás után azok bekerültek a kerítés mellé, és ebben a körben alájuk-köréjük ültettem a virághagymákból is. Van itt tower málna, japán szedermálna és fekete levelű bodza. 

A borsó szépen nő, mellé került három sorban áttelelő hagyma, saláta és ázsiai salátakeverék. Az epersorral nagyjából párhuzamosan dugdostam el fokhagymát, abból is láttam már többet előbújni.

Van, ami egész évben gyakorlatilag az ágyásban volt, van amit meg évközben szórtam be - pl a brokkolik-karfiolok. A karalábéra nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, a leveles kel is kezdi összeszedni magát.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések